Omzet uitzendbranche eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van 2019 is de omzet gestegen ten opzichte van het vorige jaar (eerste kwartaal 2018).  De omzet steeg met 7,6% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van nieuwe cijfers. Deze cijfers zijn echter rooskleuriger dan andere openbaar gemaakte cijfers, waaronder van de ABU. Die zagen juist weer een stabilisatie in de omzet. En in de laatste kwartalen zelfs een lichte daling. Dit komt meer overeen met de omzetcijfers van België, daar zagen ze ook een lichte daling.

Er spelen momenteel diverse ontwikkelingen in de uitzendbranche, die zich de komende jaren steeds meer zullen gaan vormgeven. Denk hierbij aan verandering van de economie: er is momenteel een krappe arbeidsmarkt. Er zijn 88 werkzoekenden tegenover 100 openstaande vacatures. Hiernaast heeft verandering in wet- en regelgeving, door bijvoorbeeld die invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) invloed op verschillende vormen van flexwerk.  Ook duurzaamheid is een belangrijkheid thema. Het wordt voor de flexbranche, waaronder de uitzendbranche, belangrijker om te investeren in onder andere opleiding en persoonlijke ontwikkelingen van werknemers. Hiernaast is goed werkgeverschap steeds meer van belang. Organisaties die hier op een juiste manier in kunnen en gaan investeren zullen de concurrentie voorblijven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *